Pioppi dieet recept: Zoete aardappel rösti met crème fraîche

Pioppi dieet recept: Zoete aardappel rösti met crème fraîche. Geef brunch, lunch of diner een pioppi-dieet twist met dit heerlijk rösti-recept uit het dieet boek

De interesse van de gezondheidswereld is dit jaar meer dan ooit gewekt door het Pioppi Dieet. Geschreven door consultant cardioloog, Dr Aseem Malhotra en filmmaker Donal O’Neill, haalt het inspiratie uit het Italiaanse dorp Pioppi, waar de inwoners een lang en gezond leven leiden door o.a. hun gezonde eetwijze. Wil jij ook zo’n gezonde leven en gezonder eetpatronen in de praktijk te brengen? Dan is dit heerlijke Pioppi-dieet recept Zoete aardappel rösti met crème fraîche wellicht iets voor jou.

Pioppi dieet recept: Zoete aardappel rösti met crème fraîche

Pioppi dieet recept: Zoete aardappel rösti met crème fraîche.

Porties: 2 personen
Ingrediënten
Voor de rösti:
  • 2 zoete aardappelen, gepeld
  • 40 g boter
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 middelgrote ui, heel fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn geraspt
  • 10 g gehakte verse basilicumbladeren
  • 1 ei, licht geslagen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
Voor de gepocheerde eieren:
  • 2 grote eieren
  • 50 ml witte wijnazijn
Voor de harissa crème fraîche:
  • 150 ml créme fraiche
  • 2 eetlepels harissa kruiden
  • 100 g babyspinazie, basilicumblaadjes en zeezout en vers gemalen zwarte peper, om te serveren
Bereiding
  1. Rasp de zoete aardappelen, leg ze op een schone theedoek, trek de hoeken op en wring ze stevig uit boven de gootsteen om overtollige vloeistof kwijt te raken. Plaats de geraspte zoete aardappelen in een grote mengkom.

  2. Doe de helft van de boter en de helft van de olie in een middelgrote koekenpan, op een laag vuur, voeg de ui toe en bak nog een minuut. Voeg het toe in de kom met de geraspte zoete aardappel. Voeg de basilicum en het ei toe en meng het geheel. Breng op smaak met zout en peper, verdeel de helft en vorm met je handen in twee cirkels.

  3. Doe de resterende boter en olie in de pan op een laag vuurtje. Voeg de röstis toe en druk voorzichtig naar beneden. Laat ongeveer 10 minuten bakken, controleer af en toe of het niet aan brandt, draai en bak dan nog eens 10 minuten. Als ze er een beetje droog uitzien, of eruitzien alsof ze kunnen kleven, plaats dan een paar kleine klontjes boter rond de röstis.

  4. Gebruik de punt van een scherp mes om te zien of de röstis gaar zijn. Als dit niet het geval is, bak dan nog een paar minuten en controleer dan opnieuw.

  5. Terwijl de röstis aan het bakken zijn, breng een grote pan water naar het kookpunt. Voeg de azijn toe. Breek de eieren en doe ze apart in een kommetje. Roer het water om een ​​draaikolk te creëren, laat één ei langzaam aan de zijkant van de pan vallen en herhaal met de tweede. De eieren moeten netjes in het midden van de pan worden geveegd. Als je van een vloeibaar ei houdt, kook dan gedurende 3 minuten, of, als je een stevige dooier wilt, tot 7. Als de eieren klaar zijn, til je ze uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Meng in een kleine kom de crème fraîche en de harissa.

  7. Om te serveren, plaats de helft van de spinazie op elk bord als een bed. Top het met een rösti, een gepocheerd ei, een goede klodder van de harissa créme fraiche en een paar basilicumbladeren, en breng op smaak.

Meer Pioppi dieet recepten vind je in het boek

Bestel hier het boek Het Pioppi dieet – Een lifestyleplan in 21 dagen

Koop bij bol.com

Een reactie plaatsen