Tijm geroosterde kip Caesar salade

Het Pioppi dieet > recepten: Dit heerlijke Pioppi recept Tijm geroosterde kip uit de oven met Caesar salade in makkelijk om te maken en is voor 2 personen.

Pioppi Recept: Tijm geroosterde kip Caesar salade


Porties: 2 personen
Ingrediënten
Voor de gebraden kip
  • 1 - 1,6 kg scharrelkip
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 1 gehalveerde citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    Voor de Caesar-dressing
    • 1 ei dooier
    • 1 teen knoflook
    • 4 ansjovis (4 filets in olijfolie)
    • ½ tl Dijon mosterd
    • 1 tl water
    • 150 ml olijfolie
    • 100 ml yoghurt (natuurlijk)
    • 50 gram Parmezaanse kaas 50 g, geschaafd
    • ½ citroen (alleen sap)
    • vers gemalen zwarte peper
      Voor de salade
      • 2-3 romana sla, wortel verwijderd, bladeren gescheiden
      • 12 Cherry-tomaten, gehalveerd
      • 1 avocado, gehalveerd, ontpit en in stukken gesneden
      • Parmezaans kaas, geschaafd
      • vers gemalen zwarte peper, naar smaak
      Bereiding
      1. Verwarm de oven voor op 210 ° C / 190 ° C en bekleed een groot braadblik met bakpapier. Leg de kip in de pan en besprenkel de olie over de borst en poten. Wrijf de gedroogde tijm en wat kruiden over de kip, bedek de poten, de vleugels en de borst. Plaats de citroenen, tijm en laurierblaadjes in de holte. Plaats het braadblik in de oven en bak 1 uur (of totdat het vlees ondoorzichtig is en, wanneer een mes in het dikste deel van de poten wordt gestoken en de sappen helder worden), draai het braadblik halverwege. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten - dit zorgt ervoor dat het extra sappig en sappig blijft.

      2. Terwijl de kip aan het braden is, maakt je de dressing. Doe de eierdooier, knoflook, ansjovisfilets, mosterd en het water in een mengkom. Zorg ervoor dat eventuele grote klonten worden opgelost. Voeg een beetje olie toe met een theelepeltje. Klop goed om ervoor te zorgen dat het volledig is verwerkt en herhaal het dan. Voeg eventueel een paar druppels citroensap toe om het los te maken en voeg de olie toe totdat alles is verwerkt.

      3. Voeg de natuurlijke yoghurt, beide kazen en wat verse peper toe. Voeg naar smaak citroensap toe. (Dit zal meer Caesar-dressing opleveren dan je nodig hebt, maar het zal drie of vier dagen in de koelkast blijven.)

      4. Doe de romana bladeren in een grote kom. Giet een paar eetlepels van de dressing over de de bladeren en keer het om met je handen om ze te goed te bedekken met de dressing. Voeg de tomaten en de avocado toe en meng voorzichtig.

      5. Doe het in een serveerschaal. Scheur de kip (met huid en al) met je handen in grote stukken en leg ze op de bladeren. Sprenkel 2 eetlepels kookvocht over de salade en schaaf er wat Parmezaanse kaas over.

      Note

      Meer Pioppi recepten?

      Wil je meer Pioppi recepten? Bestel dan Het Pioppi dieet boek met Mediterrane Pioppi recepten.

       

      Bestel hier het boek Het Pioppi dieet - Een lifestyleplan in 21 dagen

      Koop bij bol.com

      TIP!

      Ben je op zoek naar koolhydraatarme recepten voor bij het Pioppi-dieet? Bekijk dan eens Het Spirelli Spiraalsnijder eBook, boordevol met koolhydraatarme recepten.

      Lees Meer…

      1 gedachte over “Tijm geroosterde kip Caesar salade

      1. Ik volg het dieet ook. Stond op de rand om medicijnen te moeten gaan gebruiken voor diabetes type 2.
        Heb nu een mooie suiker en hoef nu geen medicijnen te gebruiken.
        Het dieet is best te doen met de heerlijke recepten.
        Heb ik een beetje een hongergevoel drink ik een glas water of eet ik een appel tussen de maaltijden.
        Gr.Christa

      Een reactie plaatsen